Muay Thai / Thai boxen

Ontdek de kunst en passie van het Muay Thaiboksen.

Thai kickboxen

WAT IS THAI-BOXEN?

Thai-boxen of Muay Thai is een vechtsport die zijn oorsprong vind in Thailand. Het Thai-boxen is een vechtsport die al eeuwen bestaat, het werd in Thailand en buurlanden in tijd van vrede beoefend door de soldaten en boeren. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten in de wereld. Eind zestiger, begin zeventiger jaren begonnen de Europeanen en Amerikanen zich steeds meer te verdiepen in deze sport. In deze periode is het dan ook bij ons geïntroduceerd.

Wij westerlingen hebben toen het Thai-boxen omgevormd tot kickboxen, door het weglaten van bepaalde technieken en de rituele dansen eromheen (de rammuai). Het verschil tussen de 2 sporten zit voornamelijk in de regelgeving, bij Muay Thai is het toegestaan om met ellebogen en knieën te vechten.

Thai-/Kickboxen heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Steeds meer mensen gaan de sport beoefenen omdat het een effectieve, dynamische en vooral conditionele sport is.

Belangrijkste kenmerken:

  • Stoten, trappen, knieën en ellebogen
  • Clinchtechnieken
  • Volledige lichaamstraining

WAAROM THAI-BOXEN?

Kickboxen is een sport waar veel in zit. Het is goed voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden nagenoeg alle spiergroepen getraind.

Kickboxen is een sport die op verschillende niveaus beoefend kan worden. Van gezellig een beetje aan de conditie werken tot wedstrijdniveau. Door het ontbreken van kata’s, chongs, gradaties of banden is het een snel te leren sport. De sfeer tijdens de trainingen is heel ontspannen. Thai-boxen is een sport die je met zeer weinig risico kan beoefenen, de kans op een blessure is minder dan bij een voetbalwedstrijd!

De kans op een blauw oog of een kneuzing is groter in de tram of trein dan tijdens de training. Alleen als men vol aan het sparren is (uiteraard onder begeleiding) kan het er hard aan toe gaan. Er zijn trainingen voor beginners en gevorderden.

Proefles thai-boxen

Wil je kennismaken met Thai-boxen? Goed nieuws! Bij ons kun je een gratis proefles nemen om te ontdekken of deze sport iets voor jou is.
Wat moet je weten?

•⁠ ⁠Gratis proefles: Je eerste les is helemaal gratis.
•⁠ ⁠Geen inschrijving nodig: Je hoeft je niet van tevoren in te schrijven of aan te melden.
•⁠ ⁠Kom op tijd: Zorg dat je 15 minuten voor de les aanwezig bent.

Kom langs en ervaar zelf hoe leuk en uitdagend boksen kan zijn. We hopen je snel te zien!

Schrijf je vandaag nog in!

Kom naar onze kickboxlessen en ontdek zelf de voordelen van deze veelzijdige sport!

Of je nu je conditie wilt verbeteren, jezelf leniger wilt maken, of gewoon meer zelfvertrouwen wilt opbouwen, bij ons ben je aan het juiste adres. We hebben trainingen voor zowel beginners als gevorderden, allemaal in een ontspannen sfeer. Mis deze kans niet om fit te worden en plezier te hebben.

Tot binnenkort !

Scroll naar boven

Vakantie

Wij zijn gesloten van 01/07 tot en met 04/08.

We zijn terug open op 05/08. 


Team Top Action Turnhout